Pasta z makreli i serka śmietankowego

pasta z makreli

Moja propozycja śniadaniowa to pasta z makreli i serka śmietankowego.

Składniki:
1 makrela
serek "Twój smak" naturalny
łyżka serka mascarpone (opcjonalnie)
szczypta soli, pieprzu i ostrej papryki

Przygotowanie:
Makrelę obrać ze skóry, oddzielić mięso od ości, rozdrobnić widelcem, dodać do tego serek ( jeden i ewentualnie drugi), doprawić do smaku.
Gdybym miała, użyłabym jeszcze szczypiorku i natki pietruszki. Dziś nie miałam, a biegać w niedzielny poranek po sklepach nie widzi mi się.
Pasta jest intensywna w smaku, więc dla jego złagodzenia, zjadłam ją z ogórkiem zielonym i oczywiście z chlebem.
Pycha !

pasta z makreli

pasta z makreli

pasta z makreli

0 komentarze:

Prześlij komentarz

Dorota Rosner. Obsługiwane przez usługę Blogger.