Składniki:
1,5 l bulionu warzywnego lub drobiowego
4 czerwone papryki
2 łyżki oliwy
puszka pomidorów
cebula
2 ząbki czosnku
łyżeczka cukru
sól i pieprz
Do podania:
kilka kosteczek fety
kilka czarnych oliwek
garść rukoli
Przygotowanie:
Na oliwie zeszklić pokrojoną cebulę i czosnek. Paprykę pokroić w kostkę i podsmażyć około 15 minut razem z cebulą i czosnkiem. Przełożyć do gotującego się bulionu. Dodać puszkę pomidorów, cukier, sól i pieprz. Gotować 10 minut. Zmiksować blenderem na gładko.
Podawać z fetą, oliwkami i rukolą.
SMACZNEGO !
11 komentarze:
Kolejna zupa krem do ugotowania w najbliższym czasie :)
Wygląda bardzo apetycznie. Chyba polecę wypróbować ten przepis, mniam :)
Podoba mi się nazwa blogu - Półperfekcyjna :)
Mój kuzyn jadł niedawno bardzo dobrą zupę krem z papryk gdzieś w jakiejś restauracji a ja zbierałem się by ją zrobić i zrobię w piątek. W końcu! (skorzystam z Twojego przepisu) Pozdrawiam.
nazwa taka jak ja :) Fajnie, że się podoba. Pozdrawiam
nazwa taka jak ja :) Fajnie, że się podoba. Pozdrawiam
Najlepsza zupa-krem jaką jadłam! <3
Z tych składników ile porcji zupy wychodzi?
3 porcje :)
Zupę ugotowałam wczoraj i wyszła przepyszna! Dodałam do niej cała papryczke chili bo lubie pikantne potrawy:) Mega rozgrzewa :) zapisuję do mojego przepiśnika na stałe:) dziękuje za przepis:*
A ja niestety zrobiłam i zupełnie nam nie smakowała :( zwłaszcza że głównie było czuć te pomidory z puszki w smaku pomimo użycia 3 dużych papryk.. Straszny smuteczek :(
Wolimy jednak zielone i żółte kremy :)
Zupa smaczna, jednak ja nie dodałam fety i oliwek (nie lubię) i zabieliłam ją jogurtem naturalnym. Pychotka :) dziękuję za przepis!
Prześlij komentarz