Grillowane pieczarki z serem bryndza

Bardzo smaczny dodatek do mięsa z grilla, może stanowić też samodzielną potrawę. Doskonałe z grzankami zrobionymi na grillu i natartymi czosnkiem. W domowej kuchni również można się pokusić o przygotowanie takich pieczarek na patelni grillowej, ale nic nie zastąpi aromatu palonego drewna i dymu.


Składniki:
12 pieczarek
opakowanie serka "Bryndza podkarpacka"
pieprz

dodatkowo: grzanki z czosnkiem

Przygotowanie:
Z pieczarek usunąć skórkę i ogonek. Napełnić je serkiem i posypać pieprzem. Nie trzeba solić, bo serek jest dość słony w smaku. Układać na rozgrzanym grillu i grillować około 15-20 minut. Ser powinien zrobić się półpłynny. Podawać z grzankami czosnkowymi - ja zrobiłam ze zwykłego chleba. Smarowaliśmy je ugrillowanym w pieczarkach serkiem lub kroiliśmy pieczarki z serkiem i układali na grzankach. Pyszne! .



Udanego grillowania :)

0 komentarze:

Prześlij komentarz

Dorota Rosner. Obsługiwane przez usługę Blogger.