Cebularze

Sprawa banalnie prosta i kosztuje grosze.  Smakowite buły wypchane nadzieniem. Ciepła kolacja czy też bardzo szybki obiad - jedno z dwojga.
 

Składniki:
4 duże bułki pszenne
4 kawałki ( długości bułki ) dobrej, wiejskiej kiełbasy
2 duże cebule
łyżeczka cukru
łyżka oleju
sól i pieprz

Przygotowanie:
Cebule obrać, pokroić w pół-plasterki i wrzucić do garnka, w którym rozgrzany jest olej. Posolić, pocukrować i dusić pod przykryciem na małym ogniu około 20 min - aż cebula zmięknie. Dodać pieprz i odstawić do wystygnięcia.
Z końca każdej bułki odkroić "piętkę" i ręką wyciągnąć środek. Do każdej bułki najpierw włożyć po łyżce uduszonej cebuli a następnie kawałek kiełbasy i jeszcze trochę cebuli, tak aby wypełnić całą bułkę.
Ułożyć cebularze na blasze i piec 15 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni.

0 komentarze:

Prześlij komentarz

Dorota Rosner. Obsługiwane przez usługę Blogger.