VIFONOWA SAŁATKA

Jakoś ostatnio naszło mnie na sałatki. Tą robiłam kilkakrotnie, bo jest szybka i nie wymaga smażenia czy gotowania. Wystarczy pokroić kilka składników, połamać makaron, wymieszać wszystko i odstawić na kilka godzin. Sekretem smaku tej sałatki makaron chiński nasiąknięty sokami z jej składników. Jedyny problem jest taki, że zanim dobrze się jej najem ona robi wielkie PUF!!! i już jej nie ma... ;)


Składniki:
puszka fasoli czerwonej
puszka kukurydzy
1 czerwona papryka
1 żółta papryka
4 ogórki konserwowe
pęczek szczypiorku
garść natki pietruszki
2 czubate łyżki majonezu
 


Przygotowanie:
Makaron z zupek połamać do dużej miski, dosypać przyprawy z dwóch zupek (sam proszek, bez tłuszczu). Dodać odcedzoną z zalewy kukurydzę i fasolę. W drobna kosteczkę pokroić papryki i ogórki. Poszatkować szczypiorek i pietruszkę. Dodać majonez. Sałatkę dobrze wymieszać i odstawić do lodówki na noc (minimalnie na 4 godziny).


SMACZNEGO!

0 komentarze:

Prześlij komentarz

Dorota Rosner. Obsługiwane przez usługę Blogger.