Marchewka i jej beta-karoten to ponoć najlepszy kosmetyk. Zawiera dziesiątki składników odżywczych i mikroelementów, które wpływają na stan skóry, włosów, paznokci. Tak wyczytałam i myślę, że powinnam zacząć ją jeść w większych ilościach. Niestety, nie przepadam za jej słodko-gorzkim posmakiem. Kocham za to czosnek :) Pomieszałam te dwa smaki, doprawiłam i wyszedł mi idealny dodatek do obiadu.
Składniki:
4-5 marchewek
2 ząbki czosnku
gałązka natki pietruszki
łyżka oleju
łyżka masła
sól i pieprz
Przygotowanie:
Marchew obrać i pokroić w cienkie krążki. Podsmażyć na patelni, na rozgrzanym oleju, tak aby złapała rumiany kolor ( około 10 minut). Czosnek przecisnąć przez praskę i dodać do marchwi razem z łyżką masła, przyprawami i poszatkowaną pietruszką. Poddusić 2-3 minuty.
Smacznego :)
0 komentarze:
Prześlij komentarz