Bardzo smaczny dodatek do mięsa z grilla, może stanowić też samodzielną potrawę. Doskonałe z grzankami zrobionymi na grillu i natartymi czosnkiem. W domowej kuchni również można się pokusić o przygotowanie takich pieczarek na patelni grillowej, ale nic nie zastąpi aromatu palonego drewna i dymu.
Składniki:
12 pieczarek
opakowanie serka "Bryndza podkarpacka"
pieprz
dodatkowo: grzanki z czosnkiem
Przygotowanie:
Z pieczarek usunąć skórkę i ogonek. Napełnić je serkiem i posypać pieprzem. Nie trzeba solić, bo serek jest dość słony w smaku. Układać na rozgrzanym grillu i grillować około 15-20 minut. Ser powinien zrobić się półpłynny. Podawać z grzankami czosnkowymi - ja zrobiłam ze zwykłego chleba. Smarowaliśmy je ugrillowanym w pieczarkach serkiem lub kroiliśmy pieczarki z serkiem i układali na grzankach. Pyszne! .
Udanego grillowania :)
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Śp. Dorota Rosner. Obsługiwane przez usługę Blogger.
Kategorie
- bento (1)
- ciasta (3)
- ciastka (2)
- desery (11)
- dodatki do dań (17)
- drób (8)
- grill (2)
- makarony (9)
- mięsa (11)
- muffiny (4)
- napoje (6)
- obiady (41)
- pasty (5)
- pieczywo (5)
- pizza (4)
- placki (3)
- przekąski (11)
- przetwory (4)
- recenzje (3)
- ryby (6)
- ryż (6)
- sałatki (9)
- sosy (3)
- surówki (1)
- śniadania (16)
- vege (32)
- wędliny (6)
- wypieki (25)
- zapiekanki (10)
- zapiski (12)
- zupy (14)
Popularne posty
-
Taka pyszna zupa śródziemnomorska mi wyszła w ubiegły piątek. Polecam ją na rozgrzewkę jesienią, bo ma b...
-
Pierwszy raz robiłam samodzielnie budyń i muszę przyznać, że jest bardzo łatwy w wykonaniu, nie zawiera sztucznych dodatków, jest smac...
-
Nie masz pomysłu na danie imprezowe? Oto jest. Bardzo smaczna, lekko pikantna i treściwa sałatka. Radzę przygotować w baaardzo dużej misi...
-
Każdy lubi pizzę, wiadomo. Nie każdy ma czas na jej przygotowanie od A do Z. Można zamówić, ale to koszt około 30zł. Półprodukt w...
-
Kolejna propozycja na podanie ziemniaków, tym razem z nadzieniem tuńczykowym. To danie wymaga trochę czasu, ale warto go poświęcić dla sma...
0 komentarze:
Prześlij komentarz