Oo jaka jestem dumna z moich róż ! Koronkowa robota, ale efekt tak bardzo miły dla oka.
Składniki:
płat ciasta francuskiego
3 małe cukinie
sól i pieprz
masło do posmarowania blachy
Przygotowanie.
Ciasto francuskie odwinąć z papieru i ponownie zwinąć w rulon. Pokroić roladkę na 2 cm części. Cukinię pokroić na bardzo cienkie plasterki - ja pomogłam sobie obieraczką. Na rozwiniętym pasku ciasta francuskiego układać "na zakładkę" plasterki cukinii, posolić i popieprzyć a następnie powoli zwijać róże. Do pieczenia najlepiej użyć wysmarowanej masłem blaszki na muffinki ustawionej na najniższej półce piekarnika.
Róże piec tak jak podaje przepis na opakowaniu ciasta francuskiego, ale polecam sprawdzać często stan różyczek bo niestety plasterki cukinii będą się szybko przypiekać.
Takimi różami można udekorować stół na przyjęcie - będą cieszyły oko, a można podać je jako przystawkę.
Składniki:
płat ciasta francuskiego
3 małe cukinie
sól i pieprz
masło do posmarowania blachy
Przygotowanie.
Ciasto francuskie odwinąć z papieru i ponownie zwinąć w rulon. Pokroić roladkę na 2 cm części. Cukinię pokroić na bardzo cienkie plasterki - ja pomogłam sobie obieraczką. Na rozwiniętym pasku ciasta francuskiego układać "na zakładkę" plasterki cukinii, posolić i popieprzyć a następnie powoli zwijać róże. Do pieczenia najlepiej użyć wysmarowanej masłem blaszki na muffinki ustawionej na najniższej półce piekarnika.
Róże piec tak jak podaje przepis na opakowaniu ciasta francuskiego, ale polecam sprawdzać często stan różyczek bo niestety plasterki cukinii będą się szybko przypiekać.
Takimi różami można udekorować stół na przyjęcie - będą cieszyły oko, a można podać je jako przystawkę.
0 komentarze:
Prześlij komentarz