Na szybki obiad lub sycące śniadanie
sprawdzi się na pewno upieczony z czosnkiem, półpłynny, gorący ser
podany z ulubionym gatunkiem chleba lub bagietką. Taka francusko-wiejska
wariacja komponuje się z czerwonym, wytrawnym winem. Ja podałam dzisiaj
ser z sałatą polaną winegretem a do tego jeszcze szynka parmeńska. Po
takim posiłku zgodnie stwierdziliśmy z mężem, że proste jedzenie jest
jednak najsmaczniejsze.
Składniki:ser camembert (duży krążek lub 2 standardowe na 2 osoby - polecam French Camembert lub La Duchesse Camembert z Netto)
4 ząbki czosnku
Przygotowanie:
Ser odwinąć z papierka i przełożyć do drewnianego koszyczka, w którym go kupiliśmy lub do uformowanego koszyczka z folii aluminiowej. Piekarnik nagrzać do 180 stopni. Czosnek obrać i ząbki pokroić wzdłuż na "zapałki". Ponakłuwać ser czosnkiem i wstawić do pieca na 15 minut. Gorącym serem smarować chleb.
Delektujcie się!
0 komentarze:
Prześlij komentarz