Gdyby znalazł się chętny, aby robić mi takie bułeczki codziennie - innych bym nie jadła nigdy więcej. Pyszne, maślane, czosnkowe, ziołowe, chrupiące, z ciągnącym się serem, cieplutkie - lepsze już nie mogą być. Zapewniam.
Składniki:
2 bułki pszenne
masło
szczypiorek
2 ząbki czosnku
oregano
bazylia
sól i pieprz
Przygotowanie:
Piekarnik nagrzać do 200 stopni. Czosnek pokroić drobno i rozetrzeć z solą na pastę. Szczypiorek poszatkować. Bułki naciąć nożem do pieczywa, na głębokość około 3 centymetrów, w kratkę, tak aby nie przeciąć spodu bułki. Między :kostki: wetrzeć czosnek z solą, ziołami i pieprzem, powtykać kawałki masła i sera. Wstawić do piekarnika na około 10 minut - bułki mają być rumiane a ser rozpuszczony.
0 komentarze:
Prześlij komentarz