Nie będę się rozpisywać, nie ma nad czym się rozwodzić - deser marzenie!!! Truskawki, bita śmietana i herbatniki czekoladowe czyli kompozycja idealna i wymaga może 10 minut pracy. Czegóż więcej chcieć??
Składniki (na 3 porcje):
200 ml smietanki 30%
1,5 łyżeczki cukru
pół opakowania śmietan fix
8 herbatników z czekoladą (np. holenderskie)
20 dag truskawek
Przygotowanie:
Śmietanę ubić na sztywno, pod koniec ubijania dodać śmietan fix i cukier. Herbatniki pokroić na małe kawałki. Truskawki pokroić w plasterki. Warstwami układać herbatniki, truskawki i bitą śmietanę - wyjdą 2 warstwy.
GOTOWE I PYSZNE !
Kategorie
- bento (1)
- ciasta (3)
- ciastka (2)
- desery (11)
- dodatki do dań (17)
- drób (8)
- grill (2)
- makarony (9)
- mięsa (11)
- muffiny (4)
- napoje (6)
- obiady (41)
- pasty (5)
- pieczywo (5)
- pizza (4)
- placki (3)
- przekąski (11)
- przetwory (4)
- recenzje (3)
- ryby (6)
- ryż (6)
- sałatki (9)
- sosy (3)
- surówki (1)
- śniadania (16)
- vege (32)
- wędliny (6)
- wypieki (25)
- zapiekanki (10)
- zapiski (12)
- zupy (14)
Popularne posty
-
Taka pyszna zupa śródziemnomorska mi wyszła w ubiegły piątek. Polecam ją na rozgrzewkę jesienią, bo ma b...
-
Pierwszy raz robiłam samodzielnie budyń i muszę przyznać, że jest bardzo łatwy w wykonaniu, nie zawiera sztucznych dodatków, jest smac...
-
Każdy lubi pizzę, wiadomo. Nie każdy ma czas na jej przygotowanie od A do Z. Można zamówić, ale to koszt około 30zł. Półprodukt w...
-
Nie masz pomysłu na danie imprezowe? Oto jest. Bardzo smaczna, lekko pikantna i treściwa sałatka. Radzę przygotować w baaardzo dużej misi...
-
Krzyś to mój kolega, z pracowni elektrycznej :) i najwidoczniej talent do gotowania ma, bo podał mi przepis na pyszną rybę, za co mu jest...
2 komentarze:
No niczego :) Rewelacja :)
Wygląda smakowicie :) Takie proste desery są najlepsze, bo nie trzeba tracić dużo czasu na ich przygotowanie. Ja dziś też uraczyłam się deserkiem z truskawkami: http://the-taste-of-sweet.blog.pl/2013/06/03/truskawkowe-szalenstwo-mus-truskawkowy-z-jogurtem-i-ciasteczkami/ ;)
Prześlij komentarz