Składniki (na 8 szaszłyków):
1 podwójna pierś z kurczaka
20 dag boczku wędzonego w kawałku
1,5 papryki czerwonej
1,5 cebuli
8 pieczarek
przyprawa kotanyi do szaszłyków
Przygotowanie:
Piersi z kury oczyścić i pokroić w kostkę o boku 3 cm. Posypać 2 łyżeczkami przyprawy i odstawić na pół godziny do lodówki.
W tym czasie pokroić boczek w gruba kostkę, podobnie paprykę. Cebulę obrać i pokroić na ćwiartki. Pieczarki również obrać ze skórki i przeciąć na pół.
patyczki do szaszłyków namoczyć w wodzie przez 15 minut i nabijać na nie składniki naprzemiennie. Grill rozgrzać i układać na nim szaszłyki.Wiadomo, że nie mogą się piec na ogniu a jedynie na rozżarzonym węglu drzewnym. Piec ze wszystkich stron w sumie około 30 minut.
Smakowitych wakacji!
3 komentarze:
Pyszne szaszłyki :)
Ślinka cieknie na sam widok! Mniam! Pycha :)
oo tak, szaszłyki to jest to :) polecam je i inne dania z grilla http://www.zgrilla.pl/category/szaszlyki-na-grilla/
Prześlij komentarz