Zakwalifikowałam tę sałatkę jako
danie obiadowe, gdyż jest niezwykle sycąca i najlepiej smakuje na
ciepło. Proste połączenie składników plus sos z zaskakującym dodatkiem -
oto jej tajemnica.
Składniki:
30 dag wiejskiej kiełbasy
5 jaj
1 duży brokuł
szklanka drobnego makaronu
200 ml śmietany 18 %
1,5 łyżki zupy cebulowej w proszku
olej
sól
Przygotowanie:
Śmietanę wymieszać z zupą cebulową i odstawić. Do gotującej się, osolonej wody wrzucić brokuł i gotować 5 minut a następnie odcedzić i przełożyć do miski. Kiełbasę pokroić w cienkie plasterki i smażyć z obu stron aż się przyrumienią. Odsączyć z tłuszczu na ręczniku papierowym. Jajka ugotować na twardo, pokroić na cztery części. Makaron ugotować według wskazówek na opakowaniu. Kiełbasę i makaron wymieszać z brokułami. Na górze poukładać pokrojone jajka i zalać wszystko sosem śmietanowym.
Składniki:
30 dag wiejskiej kiełbasy
5 jaj
1 duży brokuł
szklanka drobnego makaronu
200 ml śmietany 18 %
1,5 łyżki zupy cebulowej w proszku
olej
sól
Przygotowanie:
Śmietanę wymieszać z zupą cebulową i odstawić. Do gotującej się, osolonej wody wrzucić brokuł i gotować 5 minut a następnie odcedzić i przełożyć do miski. Kiełbasę pokroić w cienkie plasterki i smażyć z obu stron aż się przyrumienią. Odsączyć z tłuszczu na ręczniku papierowym. Jajka ugotować na twardo, pokroić na cztery części. Makaron ugotować według wskazówek na opakowaniu. Kiełbasę i makaron wymieszać z brokułami. Na górze poukładać pokrojone jajka i zalać wszystko sosem śmietanowym.
Może ta sałatka to jednak nie samo zdrowie, szczególnie przez dodatek sproszkowanej zupy, ale bardzo dobrze smakuje. Polecam !
0 komentarze:
Prześlij komentarz